foto-sewingBLOEMENVAAS of BLOEMEN-NAAIMASJIEN
BENODIGDHEDEN:
– 1 ouwe naaimasjien of vaas
– bloemetjesstof
– behangplak
– vernis
– kwast -voor de vernis-
Stap 1: Zeur net zolang tot je van iemand die je kent een naaimasjien of vaas hebt gekregen. Je moet er wel rekening mee houden dat de naaimasjien het straks niet meer doet als je hem hebt beplakt. Daar kan je ook over liegen natuurlijk en dan net doen alsof je het niet wist dat ie het niet meer zou doen, maar dat lijkt mij persoonlijk niet zo’n geweldig plan omdat dat waarschijnlijk op zijn minst een hoop geschreeuw oplevert van diegene van wie je de naaimasjien hebt gebietst. De vaas is geen probleem. Als je die goed vernist dan doet ie het nog gewoon als je klaar bent.
Stap 2: Knip heeeeeeel veeeeeeeeel losse bloemetjes uit de bloemetjesstof. Het leukste is het natuurlijk als je verschillende soorten stoffen hebt. Als je een lamme pols krijgt van het knippen moet je even stoppen en wat rek- en strek oefeningen doen of een boterham gaan eten terwijl je het Wilhelmus zingt. Als je nou niet weet hoe het Wilhelmus gaat dan heb je een probleem want dan ben je niet goed Ingeburgerd dus dan zou ik maar als een razende ergens proberen op te zoeken hoe dat Wilhelmus gaat voordat Minister Verdonk erachter komt en je in een Inburgeringskamp doet.
Stap 3: Maak behangplak aan volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 4: Smeer naaimasjien of vaas vol met behangplak. – je kunt overigens ook iets heel anders nemen dan een naaimasjien of vaas, alles is eigenlijk geschikt maar kijk uit met het beplakken van huisdieren-
Stap 5: Smeer de behangplak op de bloemetjes en plak die op de naaimasjien of vaas of het andere object wat je hebt gekozen als het maar geen huisdier is dus tot het helemaal volgeplakt zit.
Stap 6: Wacht tot de plak helemaal gedroogd is. Dit kan vet lang duren zoals bijvoorbeeld een hele dag dus blijf niet als een Jan Doedel achter je project zitten maar ga iets doen ondertussen. Wat dacht je van Pingpongen of je teennagels lakken en daarna iets leerzaams zoals bijvoorbeeld een documentaire kijken over de Deltawerken of het alfabet achterstevoren leren opzeggen.
Stap 7: Als de hele zooi droog is dan kan je gaan vernissen. Dit moet je met een kwast doen.
Stap 8: Als de vernis droog is, is je project klaar. Als het is mislukt kan je overwegen om het kadoo te doen aan iemand die vrij kippig is. Als het goed is gelukt kan je het aan je moeder te geven om te slijmen, maar je kan het natuurlijk ook zelluf houden.

Knutselen met Tante Truus