foto-kralengordijnKRALENGORDIJN
Dit heb je nodig:
– een hele hoop kralen. Als je geen kralen hebt kan je ook bijvoorbeeld een paar kettingen waar je niks meer mee doet kapot knippen. Je hebt vaak meer rotzooi in de kast liggen dan je denkt.
– een naald om de kralen mee te rijgen
– touwtjes
– een schaar -anders moet je het touw doorbijten en dat is niet fris en als je nou bijvoorbeeld een beugel hebt dan moet je het al helemaaaaaaal niet doen want dan maak je weer iets kapot en moet je weer naar de orthodontist en die is toch al rijk genoeg die man want hij heeft een rode sport-auto en een hele bruine kop zelfs in de winter-
– een dik koord of een stuk plastic waslijn of zoiets dergelijks om de kralenslierten aan vast te knopen.
– twee van die schroefjes met een oogje om het gordijn mee op te hangen
– een centimeter of rolmaat
Stap een:
Bedenk waar je je kralengordijn wilt gaan ophangen. Dit is errug belangrijk omdat je natuurlijk moet weten hoe lang de kralenslierten moeten worden. Stel dat je een raam hebt van twee meter dan is het natuurlijk niet handig om een sliert te maken van vijf meter. Dat past dan niet.
Stap twee:
Meet op hoe lang de slierten moeten worden.
Stap drie:
Knip een zooi touwtjes uit op de juiste lengte en maak onderin ieder touwtje een knoop om een grote kraal heen. Als je dit niet doet ben je over vijfhonderd jaar nog niet klaar met rijgen want dan vallen alle kralen namelijk voortdurend van je touwtje af als je geen stop hebt.
Stap vier:
Rijg een hele zooi kralenslierten.
Stap vijf:
Hang het koordje waaraan je slierten moeten komen te hangen op. Daar moet je zelluf even een beetje vindingrijk in zijn want ik kan van hieraf natuurlijk ook niet zien waar je het op gaat hangen en wat voor soort raam het is en zo. Maar kijk, bijvoorbeeld mijn eigen raam daar heb ik in het hout twee schroefjes met zo’n oogje ingedraaid en daardoorheen een stuk touw gespannen.
Voor mij is dat makkelijk want mijn moeder doet daar niet moeilijk over als ik met schroefjes in het raamkozijn ga zitten prikken -omdat ze is overleden is en ik geen contacten heb met het hiernamaals- en mijn man vind het ook niet errug -omdat hij vorig jaar is weggelopen vanwege dat hij verliefd werd op de orthodontist, ik kwam er achter toen hij perce een beugel wilde en hij heeft al vanaf zijn twintigste een kunstgebit dus dat vond ik vrij verdacht dus ik ben hem gevolgd toen hij een keer een afspraak had en toen kwam ik erachter dus omdat ze zaten te zoenen, hij en de orthondotist-.
Stap zes: Knoop je kralenslierten aan het ophangkoordje.
Stap zeven: Lekker achterover zitten en genieten van je kunstwerk.

Knutselen met Tante Truus