foto-nutteloze-infoKNUTSELEN MET TANTE TRUUS
Ik moest van de dokter een hobby zoeken vanwege dat ik af moest kicken want ik ben namelijk verslaafd aan de sherry en daar zit alcohol in, in sherry. Het probleem is dat ik daar dan graag het liefst liters van drink en dat is ongezond. Ik zal er even gelijk bijvertellen wat er nou bijvoorbeeld ongezond aan is voor het geval dat je het zelluf thuis wilt uitproberen omdat ik je idool ben en dat je dan graag op mij wilt lijken. Niet doen dus die sherry: Het is slecht voor je huid bijvoorbeeld -je krijgt een rode neus- en je gaat ervan stinken -dranklucht- en je gaat er ook Rare Praat van uitslaan -niet iedereen vindt dat leuk, vooral Ouden van Dagen, Gereformeerden en Verkeersagenten niet-.
Nou, ik had dus als hobby eerst fitness uitgeprobeerd maar dat bleek al gelijk dat dat niks voor mij was, die fitness want dan kan je geen schort aan en die draag ik namelijk liefst altijd, schorten. Maar ik bleef dus de hele tijd aan die fitness-apparaten hangen en dat gaf zo’n rotzooi en de fitness-leraar begon onaardig tegen me te doen omdat hij steeds mij los moest trekken uit bijvoorbeeld zo’n apparaat met van die gewichten en daar had hij niet veel zin in want hij bleef liever een beetje in de buurt van de Knappere Tiepes. Jeweetwel met strakke broeken -van die glimmende- en dat ze dan blond zijn en ook bruin. Zonnebank bruin.
Toen heb ik me aangemeld bij de Golf-Club want ik hou wel van een beetje zwemmen, maar het rare was dat ik er niet eens bij mocht, bij die Golf-Club. Meteen de eerste dag al werd ik naar huis gestuurd omdat ik geen gepaste kleding had zeiden ze. Nou dat was echt wel raar want ik had nog wel een nieuwe badmuts gekocht dus ik snap niet wat daar nou mis mee was. Ik had er een met bloemen, misschien moesten het wel strepen zijn. Ik weet het niet.
Als laatste heb ik nog Bingo geprobeerd en dat vond ik wel heel leuk -en niemand zei iets over mijn kleren en ik bleef ook nergens achterhangen- ook al was het in het begin best moeilijk omdat het allemaal met nummertjes gaat en ik ben niet zo goed met rekenen. Dus ik had wel Valse Bingo iedere keer. Nee, dat heeft niks met bijten te maken hoor dus zoals bijvoorbeeld valse herdershonden of zo, dat heet zo omdat je dan de verkeerde nummertjes hebt aangekruisd en omdat je dan dus eigenlijk geen Echte Bingo hebt, maar een Valse, snap je? Maar niemand werd daar echt heel errug kwaad over, over die Valse Bingo. Behalve een vrouw. Die probeerde me te laten struikelen. Nee, dat ging eigenlijk best wel lekker met die Bingo maar daar moest ik dus mee stoppen van de dokter omdat het gokken is en gokken is ook verslavend, net als Sherry. Dat moet je dus ook niet doen, gokken. Het is niet slecht voor je huid en je gaat er ook niet raar van praten, maar je stinkt er wel van omdat je er namelijk nogal behoorlijk van kunt gaan zweten omdat het errug spannend is soms. Nou, die dokter is in ieder geval echt een slimme want hij had dat meteen in de gaten dat het niet goed voor mij was die Bingo omdat ik tijdens het spreekuur had gevraagd om geld te lenen omdat ik een tent wilde kopen om te gaan kamperen voor de deur van Het Bingo-Centrum maar al mijn geld was op dat had ik namelijk opgemaakt aan dertig Bingo Kaarten want ik wilde de Hoofdprijs -een geheel verzorgde Busreis naar Hamburg plus een jaar lang gratis leverworst- zo enorm graag winnen.
Goed dan, nu heb ik gewoon iets nieuws verzonnen als hobby en dat is Knutselen met Tante Truus. Ik ben dan de Knutseljuf en ik geef allemaal leuke Knutseltips en die kunnen jullie dan thuis gaan doen. Leuk leuk leuk. Niet verslavend en niet eens duur of zo want omdat ik hier natuurlijk bij Flobberdewotsky zit moeten we wel knutselen met kringloopmaterialen vanwege hun filosofie enzo, snap je?
Nou, voordat we verder gaan met Knutseltip een, eerst even iets heel belangrijks: Je moet altijd toestemming aan je ouders vragen, behalve als je ouder bent dan drie-en-veertig jaar. Dan hoeft dat niet meer. Dat zou zielig zijn.
Ik moet dit erbij vermelden omdat ik niet aansprakelijk wil zijn als jij bijvoorbeeld verwondingen oploopt tijdens het knutselen. Dus dat je bijvoorbeeld met je schaar je linkeroog eruit wipt of dat je uitglijdt over een klodder lijm en dan je enkel breekt. Dat zou mooi fraai zijn als ik dan de schuld kreeg omdat jij er zo’n bende van maakt en dat kan ik er echt niet bij gebruiken allemaal want ik heb al genoeg problemen van mezelf.

Knutselen met Tante Truus