foto-okkiKNUTSELTIP: Okki-TAFEL
BENODIGDHEDEN:
–    een ouwe lelijke tafel -als je die niet hebt kan je er misschien 1 van je oma krijgen of vraag het gewoon aan iedereen of ze nog een ouwe tafel hebben staan of je krast gewoon de eettafel onder –bijvoorbeeld met watervaste stift- zodat die ook oud en lelijk is en je moeder een nieuwe wilt kopen maar dit moet je dan wel minimaal 1 week van te voren doen anders valt het errug op-
–    flink veel behangplak zonder klodders
–    een stapel voorkanten van ouwe Okki’s. -maar als je die niet hebt of als je die stom vindt dan kan je ook de voorkanten van een ander tijdschrift nemen natuurlijk-
–    een ouwe handdoek om je handen aan af te vegen
–    een kwast -liefst een grote want anders schiet het niet op met zo’n klein zielig kwastje-
–    doorzichtige vernis
Voordat je begint:
Dit project kan je het beste doen als het mooi weer is want dan kan je met je hele zooi buiten in de tuin gaan staan en dan doe je gewoon al je kleren uit want dan kunnen je ouders niet zeuren dat je onder de plak zit, maar als je dat stom of voor schut vindt dan kan je ook je badpak of zwembroek aandoen of je neemt het gezeur van je ouders op de koop toe, dat moet je zelluf weten.
Stap 1: Zorg dat er geen viezigheid meer aan de tafel zit. Haal alle eventuele aangekoekte etensresten of vogelpoep er vanaf.
Stap 2: Scheur de voorkanten van de Okki’s af en leg ze op een stapeltje. Het moeten er heeeeeeeeeeel veel zijn dus wel honderd ofzo. Als je nou geen honderd ofzo voorkanten hebt dan kan je ook een hele hoop achterkanten of gewoon watvoorblaadjedanook afscheuren want er komen toch verschillende lagen en dan kan je de onderste laag gewoon met de minst leuke blaadjes beplakken.
Stap 3: Maak een flinke hoeveelheid behangplak aan. Op het pak staat altijd hoe dat moet dus dat ga ik hier niet uit zitten leggen want dat is zonde van mijn tijd en ik ben tenslotte Gekke Henkie niet.
Stap 4: Smeer de tafel in met behangplak. Dit kun je het best lekker met je handen doen want anders duurt het een uur en het is bovendien het allerlekkerst om gewoon enorm te kliederen, het is namelijk een geweldig gevoel om met je handen helemaal in de behangplak te zitten maar als je nou een beetje een Piepkees bent en je wilt geen vieze handen dan kan je natuurlijk ook de een of andere kwast gebruiken.
Stap 5: Smeer behangplak op de blaadjes en plak ze op de tafel zodat hij helemaal bedekt is.
Stap 6: Smeer behangplak op de blaadjes en plak nog een laagje bovenop het onderste laagje.
Stap 7: Smeer behangplak op de blaadjes en plak er nog maar een laagje bovenop of als je nou geen zin meer hebt dan doe je dat niet, dan laat je het gewoon bij twee laagjes. Je knutselt tenslotte voor je lol, dus je moet gewoon stoppen als je het zat bent.
Stap 8: Doe net of je flauwgevallen bent -bijvoorbeeld van de honger omdat je zo enorm hard hebt gewerkt en niet in de gaten had dat het etenstijd was- en probeer of je je vader of moeder de rotzooi op kan laten ruimen terwijl jij uitrust op de bank. Als dit niet lukt, dan heb je misschien nog een jonger of dommer broertje of zusje die je kan chanteren. In het ergste geval moet je het gewoon zelluf doen.
Stap 9: Ga nu iets anders doen. Bijvoorbeeld de Tafel van Zes of het Griekse Alfabet uit je hoofd leren of op fietsvakantie. Maakt niet uit wat je doet als het maar lang duurt want de tafel moet helemaal droog zijn voordat je met stap 10 verder kan.
Stap 10: Als de tafel droog is dan smeer je hem in met vernis. Dit moet je echt met een kwast doen want dat is behoorlijk smerig als je vernis aan je handen krijgt.
Stap 11: Als de vernis opgedroogt is, is je tafel klaar voor gebruik!

Knutselen met Tante Truus